מרפאת שיניים דוקטור רוני אמיד

למידע נוסף וקביעת תורים

השאירו פרטים ונשמח לעמוד
לשירותכם בהקדם!

    חייגו אלינו צור קשר ווטסאפ

    חריקות שיניים

    חריקות שיניים

    חריקות שיניים, או ברוקסיזם, היא פעולה לא מודעת של חיכוך או סחיבה של השיניים, אשר יכולה להתרחש במהלך היום או בעיקר בשינה. מדובר במצב רפואי שיכול להיגרם ממספר גורמים ולגרום לנזקים בריאותיים.

    מהם הגורמים העיקריים לחריקות שיניים?

    הגורמים לחריקות שיניים הם רבים ומגוונים, ויכולים לכלול סיבות פיזיות, נפשיות או גנטיות. אחד הגורמים המרכזיים הוא סטרס וחרדה, אשר גורמים לאנשים לחרוק שיניים במיוחד במהלך השינה. גם בעיות סגר, כמו שיניים לא ישרות או לסתות לא תואמות, עלולות להוביל לחריקות שיניים. בנוסף, אנשים שסובלים מבעיות של שינה, כמו דום נשימה בשינה או נדודי שינה, יכולים למצוא את עצמם נוטים יותר לחרוק שיניים. גם גורמים גנטיים יכולים להיות מעורבים במקרים מסוימים, כך שאם יש היסטוריה משפחתית של ברוקסיזם, הסיכון עשוי להיות גבוה יותר.

    איך חריקות שיניים משפיעות על הבריאות?

    חריקות שיניים לא מטופלות עשויות להוביל לנזקים חמורים לבריאות השיניים והחניכיים. שחיקת השיניים היא אחת מהתסמינים הראשונים של ברוקסיזם, והדבר עלול לגרום לאובדן שכבת האמייל של השיניים, דבר שמוביל לרגישות מוגברת, כאבים ומחלות חניכיים. בנוסף, חריקות שיניים עלולות לגרום לפגיעות בשרירי הפנים והלסת, מה שמוביל לכאבים כרוניים באזור זה. לעיתים, חריקות שיניים עלולות להחמיר כאבי ראש ולגרום לכאבים באזור הצוואר והכתפיים.

    מהם הסימנים המצביעים על חריקות שיניים?

    תסמין חריקות שיניים יכול להופיע בדרכים שונות, וחשוב לזהות את הסימנים בזמן על מנת למנוע נזקים ארוכי טווח. הסימנים הברורים ביותר הם כאבים בלסת, שחיקה מיותרת של השיניים או שיניים שבורות. סימנים נוספים יכולים לכלול כאבים בשרירי הפנים, כאבי ראש, ואפילו שיניים רגישות למגע עם חום או קור. לפעמים אנשים לא מודעים לכך שהם סובלים מברוקסיזם, בעיקר אם החריקות קורות במהלך השינה. לכן, אם אתם סובלים מכאבים באזור הלסת או מציון של שחיקה בשיניים, כדאי לפנות לרופא שיניים לאבחון וטיפול.

    כיצד ניתן למנוע ולהתמודד עם חריקות שיניים?

    ישנם מספר פתרונות שיכולים לעזור במניעת חריקות שיניים. ראשית, עבור אנשים הסובלים מחריקות שיניים בלילה, מומלץ להשתמש במגן שיניים גמיש, שמונע את החיכוך בין השיניים. שנית, טיפול בסטרס וחרדה באמצעות טכניקות הרפיה, יוגה, או טיפול פסיכולוגי עשוי להפחית את הסיכון לחריקות שיניים. לעיתים, תיקון בעיות סגר, כמו שימוש בברזלים או פלטות לתיקון מיקום השיניים, יכול להפחית את החריקות. טיפול בשינה, אם יש בעיות כמו דום נשימה בשינה, עשוי גם הוא להפחית את הבעיה.

    האם יש קשר בין חריקות שיניים וקשיים נפשיים?

    לחריקות שיניים יש קשר ישיר לקשיים נפשיים כמו סטרס וחרדה. למעשה, רבים מהסובלים מברוקסיזם מציינים שהחריקות מתחילות או מחמירות בתקופות של מתח נפשי. חשוב להבין שהבעיה היא לא רק פיזית אלא גם נפשית, ולכן טיפול שמתמקד גם בהיבט הנפשי, כמו ייעוץ פסיכולוגי או טיפול בחרדה, עשוי להיות קריטי. לעיתים, כשהחריקות נגרמות מבעיה נפשית, טיפול בבעיה עצמה עשוי להוביל לשיפור משמעותי גם בבעיה הפיזית של חריקות השיניים.

    מאמרים נוספים שיכולים לעניין אתכם